Ženy na trhu práce v letech 1945-1992 - Václavíková, Anna, 1955- (2000)
Předmětem této studie je vyjasnit pojetí a postavení ženské práce na pracovním trhu v prvních poválečných letech a též jako prioritního zdroje pracovní síly v období extenzivního rozvoje národního hospodářství ČR. Rovněž se zkoumá tato otázka z hlediska problematiky přezaměstnanosti a postupné intenzifikace na trhu práce po roce 1990.
Keywords: 1945-1992; trh práce; pracující ženy; politika zaměstnanosti; labor market; working women; manpower policy; Česko; Czechia