Zpráva o inflaci : inflační vývoj ve 3. čtvrtletí 1999 pohledem ČNB
Tento příspěvek je stručným výtahem z říjnové Zprávy o inflaci České národní banky. Ve 3. čtvrtletí 1999 se zastavil pokles meziroční inflace a cenový růst se po výraznějším snížení v předcházejícím období postupně stabilizoval na nejnižších hodnotách od počátku transformace. Trend růstu nezaměstnanosti ve 3. čtvrtletí přetrvával. K pozitivnímu obratu ve vývoji HDP přispělo zejména zlepšování čistých exportů a růst spotřeby domácností. Konkrétní údaje najdete v této stati.