Zpráva o inflaci : inflační vývoj ve 2. čtvrtletí 2000 pohledem ČNB
Celková i čistá inflace ve 2. čtvrtletí mírně vzrostly. Došlo k pozvolné akceleraci cen potravin i korigované inflace. Rostoucí ceny energetických surovin se promítaly do cen průmyslových výrobců, ale jejich dopad do spotřebitelských cen byl omezený. Proto přetrvávají nejistoty o možném přenosu těchto naakumulovaných nákladových tlaků do spotřebitelských cen v příštím období.