Zpráva o inflaci : inflační vývoj ve 2. čtvrtletí 1999 pohledem ČNB
Ve 2. čtvrtletí 1999 dále pokračoval pokles meziroční inflace. Po jejím výraznějším snížení v předchozích čtvrtletích se však tento pokles výrazně zbrzdil a inflace se postupně stabilizovala na nízkých úrovních. Tento průběh chrakterizuje jak vývoj čisté inflace, tak i vývoj indexu spotřebitelských cen. Podle prognózy v závěru stati by do konce roku 1999 a pro rok 2000 inflace měla opět mírně narůstat. Její vývoj by však přitom měl být konzistentní se střednědobým inflačním cílem pro rok 2000.