Zpráva o inflaci : inflační vývoj v 1. čtvrtletí 2000 pohledem ČNB
První čtvrtletí roku 2000 se vyznačovalo mírným cenovým růstem, signály o oživení ekonomiky, zhoršováním obchodní bilance a pokračující apreciací kurzu koruny vůči euru. Poptávkové tlaky zůstaly utlumené, a to i přes pozvolné oživení ekonomiky. Tento makroekonomický rámec cenového vývoje bude přetrvávat i po celé první pololetí 2000.