Zpráva o inflaci : inflační vývoj v 1. čtvrtletí 1999 pohledem ČNB
V 1. čtvrtletí 1999 pokračoval proces dezinflace započatý ve 2. čtvrtletí a akcelerující ve druhém pololetí 1998. Příznivý cenový vývoj se projevil v poklesu cenových indexů. Snížení inflace bylo ovlivněno pokračujícím poklesem domácí poptávky ve 4. čtvrtletí 1998 a k utlumení inflace přispívaly i nízké ceny surovin na světových trzích, doznívání vlivu apreciovaného kurzu koruny a pokračující pokles cen na trhu potravin.