Změny, které přinesl zákon o obcích - Matula, Miloš
Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) představuje jeden ze základních zákonů realizujících reformu veřejné správy. Na rozdíl od zákona o krajích však nezavádí novou organizační strukturu, ani nepřináší nové principy obecního zřízení. Autor článku, JUDr. M. Matula z odboru pro reformu veřejné správy Ministerstva vnitra ČR seznamuje čtenáře s obsahem nového zákona o obcích.