Zelené daně - Ščasný, Milan, 1973-
Cílem ekologické daňové reformy je vytvoření podmínek pro fiskální prostředí, ve kterém půjde o zdaňování "bad goods", tzn. zejména využívání statků a služeb životního prostředí většinou spojené se škodami nebo extrémními efekty ve prospěch "věcí dobrých", které představují práci, lidské dovednosti a schopnosti.