Zdroje financování. - Wawrosz, Petr, 1968-
Podstatou faktoringu i forfaitingu je odkup pohledávek. Potřebuje-li firma finanční zdroje, může odprodat své pohledávky speciálním institucím, a tak financovat své potřeby.