Zdroje financování. - Wawrosz, Petr, 1968-
Nejvýznamnějším vlastním zdrojem financování je zisk. Ten má i řadu dalších funkcí - slouží především jako ukazatel efektivnosti podnikání. Většina firem je ostatně založena za účelem dosahování zisku.