Zásady mezinárodních obchodních smluv, nový trend ve vývoji závazkového práva - Kanda, Antonín, 1930-2006
Stať pojednává o postupu prací Ústavu pro sjednocení soukromého práva (Institute for the Unification of the Private Law - UNIDROIT) nad Zásadami mezinárodních obchodních smluv (Zásady UNIDROIT), které měly sloužit postupující kodifikaci obligačního práva "ex contractu". Tyto "Zásady mezinárodních obchodních smluv" vyšly ve čtyřech oficiálních jazycích UNIDROIT v Římě v roce 1994 a autor konstatuje, že mají dnes ve světových právních společenstvích svoje významné postavení.