Zaměstnávání cizinců - Nový, Karel, 1944-
S přechodem našeho hospodářství na zásady tržní ekonomiky došlo k liberalizaci vztahů v oblasti pracovních sil a tím zároveň k vytvoření trhu práce. Samostatná právní úprava zaměstnanosti, jako součást pracovního práva, s sebou přinesla nové prvky včetně zakotvení zvláštních ustanovení ve vztahu k pohybu pracovních sil mezi státy. Více se o tomto tématu dočtete v této stati.