Zaměstnanecké akcie a daň z příjmů - Macháček, Ivan
Akcie - cenný papír opravňující akcionáře podílet se na řízení akciové společnosti - nese držiteli příjem, jímž je dividenda, podíl na zisku. Tento příjem podléhá zdanění. Blíže o tom se dočtete v článku Ing. I. Macháčka.