Zákon o přestupcích a rovnost před zákonem - Mates, Pavel, 1947-
Od počátku letošního roku (2002) byl zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, novelizován již třikrát. Jednak došlo ke zvýšení horní hranice pokut u řady stávajících přestupků, jednak k zavedení některých nových skutkových podstat (přestupky na úseku cestovních dokladů, matrik, jména a příjmení, apod.). Autor seznamuje čtenáře s podstatou posledních právních úprav v tomto směru.