Zákon o obcích : pravidla hospodaření - Šromová, Eva
Obcím, které nesplní povinnosti a podmínky zákona o rozpočtových pravidlech, hrozí až milionová pokuta. Finanční hospodaření územních samosprávných celků, především tvorbu rozpočtu, upravuje zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů. Hospodaření s majetkem obcí upravuje zákon o obcích. Další podrobnosti se dozvíte z tohoto článku /