Zákon o elektronickém podpisu - Mates, Pavel, 1947-
Autor přibližuje obsah nového zákona o elektronickém podpisu (co je to elektronický podpis a zaručený elektronický podpis, povinnosti podepisující osoby a povinnosti poskytovatelů certifikačních služeb, práva a povinnosti Úřadu pro ochranu osobních údajů). Tímto zákonem se Česká republika zařazuje k nejvyspělejším státům a znamená pokrok v přibližování našeho právního řádu předpisům Evropské unie, z jejíž směrnice o digitálním podpisu se při přípravě tohoto předpisu vycházelo.