Základní principy příjmové strany územních rozpočtů - Matoušková, Zdena
V souvislosti se započetím fungování samosprávných krajů dojde i k určité změně ve struktuře veřejných rozpočtů. Rozpočty OÚ se stanou součástí rozpočtu státního a rozpočet orgánů územních samospráv se bude skládat z rozpočtů krajů a obcí. Nejvýznamnější změnou však bude způsob naplňování příjmové strany těchto územních rozpočtů. O principech, které stanoví okruhy těchto příjmů a o tom, jak byly respektovány při návrzích zákonů tykajících se obcí pojednává tento článek.