Základní práva spotřebitele : k postupné implementaci směrnic ES o ochraně spotřebitele do občanského zákoníku - Pipková, Hana
Problematika tzv. spotřebitelského práva není v ČR zcela vyjasněna. V jejím rámci, předurčeném v podstatě právem Evropských společenství, bude ještě zapotřebí zřejmě definitivně rozhodnout, zda je účelné mít samostatný spotřebitelský zákon (jako Francie či Rakousko), nebo samostatnou úpravu pro ucelené části vztahů, či jejich promítnutí do občanského zákoníku (jako Německo) a v jakém rozsahu. Jaký je v této oblasti stav v ČR se dočtete v této stati.