Zahraniční obchod : co stojí zhoršování směnných relací - Vintrová, Růžena
Blahobyt země nezávisí jen na tom, jaký je růst fyzického objemu HDP, ale také na ceně, za jakou je směňována ta část jeho objemu, která se obrací přes zahraniční obchod. Údaje za léta 1994 - 1. pololetí 2000 uvádí autorka tohoto článku.