Zahraniční investice a efektivnost firem - Jarolím, Martin
Autor analyzuje vliv přímých zahraničních investic na výkonnost firem v českém zpracovatelském průmyslu a snaží se tak přispět k lepšímu pochopení role, kterou PZI hrají v procesu transformace ekonomiky. Předkládá empirickou analýzu faktorů ovlivňujících růst produktivity firem na základě databáze údajů o téměř 2500 firmách zpracovatelského průmyslu v ČR v letech 1993-98.