Z věřitele spolumajitel : pohledávky - Řehák, Jiří
Kapitalizací pohledávky (debt-equity swap) rozumíme změnu struktury pasiv v rozvaze dlužníka. V účetnictví dlužníka zaniká závazek (krátkodobý, dlouhodobý, úvěr) a zvyšuje se základní jmění dlužníka. Z věřitele se stává spolumajitel společnosti. Kapitalizace pohledávky je ve světě běžně užívaný institut.