Vzor s komentářem : licenční smlouva k předmětům průmyslového vlastnictví - Nesnídal, Jiří, 1939-
Licenční smlouva podle obchodního zákoníku umožňuje výkon práva z průmyslového vlastnictví jinými osobami než těmi, jimž tato práva náleží jakožto vlastníkům. Přitom nedochází k převodu těchto práv na nabyvatele, spíše se jedná o obdobu nájemní smlouvy. Blíže téma rozvádí autor tohoto článku.