Vznik pracovního poměru jmenováním - Zrutský, Jaromír
Jmenování je jedním ze způsobů, jímž se zakládá pracovní poměr. Jeho hlavním smyslem je umožnit zaměstnavateli, aby určitý okruh vedoucích zaměstnanců mohl operativně ve vykonávané funkci nahradit jiným vedoucím zaměstnancem bez složitého prokazování důvodu této změny. Blíže o této problematice dočtete v článku JUDr. J. Zrutského.