Výzkum na vysokých školách by měl financovat i průmysl : jinde to funguje - Kužel, Stanislav, 1970-
Na Západě se základní i aplikovaný výzkum dělá především na univerzitách. U nás ale stále přežívá základní výzkum v Akademii věd. Přitom vysoké školy dostávají na tyto účely ze státního rozpočtu více prostředků než plyne do ústavů Akademie. Jak tedy v této oblasti v ČR dále? Přečtěte si tento zajímavý článek.