Vývoj správního trestání v roce 2002 - Mates, Pavel, 1947-
Reforma veřejné správy s sebou v roce 2002 přinesla i novou právní úpravu ve směru správního trestání (zákon č. 150/2002 Sb., soudní řád správní). Kromě přijetí nových nebo novelizace stávajících skutkových podstat se sem promítly i některé obecnější změny, kterými procházel český právní řád.