Vývoj demokratizačního procesu a ekonomické transformace v zemích střední a východní Evropy a v zemích bývalého Sovětského Svazu - Paulík, Tibor
Nezanedbatelný akcent při zkoumání a hodnocení průběhu transformace v zemích střední a východní Evropy a bývalého Sovětského Svazu je v příslušných studiích věnován vlivu politicko ekonomických faktorů na tento proces. Také tato stať hodnotí a srovnává vývoj demokratizačního procesu e konomických reforem v 27 zemích uvedeného regionu, a to v období od listopadu 2000 do konce prosince 2001.