Využití smlouvy o sdružení k přípravě a realizaci dodávek pro investiční výstavbu - Vích, Jan, 1919-2009
Zahraniční i tuzemské zkušenosti prokazují, že zabezpečení dodávek rozsáhlých průmyslových investic přesahující technické i finanční možnosti jednotlivých dodavatelských subjektů - zejména mají-li odběratelé vzrůstající zájem na realizaci investičních akcí dodavatelským způsobem "na klíč", kdy investor je ve smluvním vztahu s jediným partnerem - lze účelně a efektivně realizovat na základě příslušné smlouvy o dílo tak, že na straně zhotovitele se za účelem přípravy a provedení investiční akce vytvářejí sdružení rozhodujících dodavatelských subjektů.