Vyšší mzdy šetří firmám náklady - Brožová, Dagmar, 1958-
Mzdy představují značný podíl nákladů firem. Dalo by se tudíž očekávat, že firma orientovaná na zisk se bude snažit udržovat mzdové náklady na nejnižší úrovni. Přesto některé firmy vyplácejí i v současných podmínkách nezaměstnanosti vyšší než rovnovážné mzdy s tím, že se jim to vyplatí. Proč? To se dovíte právě z tohoto článku.