Vyspělá výroba v ČR : hi-tech vedle skanzenu - Bautzová, Libuše, 1957-
Výroba čipů v Rožnově pod Radhoštěm patří k tomu nejmodernějšímu, co v Česku existuje. Definovat ovšem, co je hi-tech výroba, není lehké. V tomto článku se o to pokouší L. Bautzová při současném seznámení čtenářů s aktivitami v podniku Tesla Sezam, která patří pod americký koncern (a produkuje výrobky pod příslušnou značkou) ON Semiconductor. Tesla Sezam realizuje jednu z nejmodernějších výrob v Česku, především vyrábí základy čipů značky ON Semiconductor pro mobilní telefony, osobní počítače a též herní konzole Playstation 2 firmy Sony.