Výpočet zisku podnikatele - Běhounek, Pavel, 1964-
Dílčí základ daně podle § 7 (příjmy z podnikání a jiné výdělečné činnosti) zákona o daních z příjmů č. 586/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů má zejména u podnikatelů neúčtujících v soustavě podvojného účetnictví velmi malou vypovídací schopnost z hlediska určení jejich ekonomické úspěšnosti, tj. určení čistého zisku. To je přitom důležitý údaj pro velmi různé účely. Autor tohoto příspěvku ukazuje, jaký vliv na zisk mají u podnikatele účtujícího v soustavě jednoduchého účetnictví některé typické případy.