Vyměřování daní - Schillerová, Alena, 1964-
Autorka tohoto článku se zaměřuje na problematiku vyměřovacího řízení podle zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů. Toto řízení je zpravidla zahájeno podáním daňového přiznání. Rozebírá zde základní funkce daňového přiznání, postup vyměření daně, postup sdělování výzvy k odstranění pochybností podle zákona o správě daní a poplatků (§ 43), stanovení daně pomocí pomůcek, věnuje se i dodatečnému daňovému přiznání i lhůtám k vyměření a doměření daně.