Výkon státní správy : správa jinými subjekty - Mates, Pavel, 1947-
Skutečnost, že veřejnou správu vykonává stát nejen svými orgány, ale také prostřednictvím jiných subjektů, včetně fyzických a právnických osob práva soukromého, není jevem vlastním snad až poslední době. Již dříve řada odborníků hovořila výslovně o soukromých nositelích jednotlivých úkolů veřejné správy - jde o oblast myslivecké, rybářské, vodní a lesní stráže, metrologie, normalizace a zkušebnictví.