Vybrané problémy územní samosprávy - Polián, Milan, 1928-2006
Autor v teoreticky zaměřené stati koncentruje svoji pozornost na problematiku veřejné správy, územní samosprávy a obecního zřízení a vývoje v této sféře v ČR (resp. v Rakousku) od druhé poloviny 19. století.