Vize rozvoje ČR : průvodce budoucností - -olb-
Na prahu třetího tisíciletí se česká společnost ocitla bez sjednocující vize, která by se pro ni stala všeobecně přitažlivou perspektivou. Za významnou vizi je možné považovat vstup do EU, ale není to věc, která by zaměstnávala mysl celého národa. Devítičlenný tým pod vedením prof. Martina Potůčka z Centra pro sociální a ekonomické strategie Univerzity Karlovy zpracoval za pět měsíců do konce prosince 2000 ucelenou studii s názvem Vize rozvoje České republiky do roku 2015. O této studii a práci nad ní je tento článek.