Virtuální ekonomika : ekonomika, která neexistuje aneb lekce z virtuálního kapitalismu - Donát, Jiří, 1963-
Odborníci jsou překvapeni ekonomickým experimentem, který byl spuštěn v jednom z virtuálních světů internetu s půl milionem přímých účastníků. Virtuální svět EverQuest firmy Sony se stal názorným a živým modelem tržní ekonomiky, který nám dává odpovědi na fundamentální ekonomické otázky. Můžeme v něm sledovat, jaké jsou nutné podmínky pro vznik trhu, jaké množství vládních zásahů kapitalismus vyžaduje, či názorně pozorovat, jak fungují samoregulační mechanismy trhu. Podrobnější informace najdete v tomto článku.