Veřejná obchodní společnost - Kalinová, Miluše, 1952- (1997)
Veřejná obchodní společnost je "společnost, ve které alespoň dvě osoby podnikají pod společným obchodním jménem a ručí za závazky společnosti společně a nerozdílně veškerým svým majetkem". Detailní výklad problematiky VOS obsahuje tento článek.
Keywords: obchodní právo; obchodní společnosti; veřejná obchodní společnost; commercial law; corporations