Velcí čeští národohospodáři. - Vencovský, František, 1923-2006
Jaroslav Nebesář patřil k názorovému proudu, který prosazoval aktivní hospodářskou politiku vlády i aktivní peněžní politiku centrální banky k podpoře ekonomického růstu a k překonání těžkých sociálních následků světové hospodářské krize. Soustřeďoval se jen na vybrané otázky ekonomické teorie, především na vztah mezi úsporami a investicemi a na kapitálovou politiku vůbec. Vycházel z Keynesova ekonomického učení.