Velcí čeští národohospodáři. - Vencovský, František, 1923-2006
Vilibald Mildschuh patřil do skupiny českých národohospodářů, kteří se nejen dokonale orientovali ve světovém ekonomickém myšlení od jeho počátků až po moderní proudy, ale dovedli ho také pro českou odbnornou veřejnost přehledně interpretovat a přistupovali k němu kriticky. Byl vědcem, který uměl konfrontovat teoretické poznatky s praxí.