Velcí čeští národohospodáři. (5), Vysoce rozvinutá teorie i praxe - Vencovský, František, 1923-2006 (1999)
Karel Engliš je v historickém sledu českých ekonomů mimořádnou osobností - jako vědec s originální tvůrčí aktivitou, jako státník s pevnou koncepcí měnové a finanční stability a jako univerzitní pedagog, kolem kterého se profilovala nová generace českých ekonomů.
Keywords: Engliš, Karel, -- 1880-1961; dějiny ekonomických teorií; národní hospodářství; ekonomické teorie; finanční politika; hospodářská politika; měnová politika; history of economic thought; economics (theory); national economy; financial policy; economic policy; monetary policy; Československo; Czechoslovakia