Velcí čeští národohospodáři. - Vencovský, František, 1923-2006
Alois Rašín nevstoupil do dějin českého ekonomického myšlení jako teoreticky tvůrčí osobnost, ale jako politik a ekonom, který dokázal základní teoretické poznání, pokud ho vědecky přijal, prakticky realizovat ve složitých a často konfliktních situacích.