Velcí čeští národohospodáři. (3), Nestor a učitel našich předních ekonomů - Vencovský, František, 1923-2006 (1999)
Albína Bráfa lze označit jako ekonoma, kterému byla univerzita domovem a úsilí o ucelený vlastní výklad ekonomické teorie hlavním zájmem. Byl pramenem vědomostí všech ekonomů, kteří ve 20. letech utvářeli ekonomické základy našeho státu.
Keywords: Bráf, Albín, -- 1851-1912; dějiny ekonomických teorií; národní hospodářství; ekonomické teorie; history of economic thought; economics (theory); national economy; Československo; Czechoslovakia