Velcí čeští národohospodáři. - Vencovský, František, 1923-2006
Albína Bráfa lze označit jako ekonoma, kterému byla univerzita domovem a úsilí o ucelený vlastní výklad ekonomické teorie hlavním zájmem. Byl pramenem vědomostí všech ekonomů, kteří ve 20. letech utvářeli ekonomické základy našeho státu.