Velcí čeští národohospodáři. - Vencovský, František, 1923-2006
S prvními významnějšími pracemi českých ekonomů se setkáváme na počátku 19. století, kdy k nám stále silněji pronikaly myšlenky klasiků hospodářského liberalismu. Mezi první české ekonomy se zařadil František Ladislav Chleborád.