Věda pro 21. století : vlak do Evropy ujíždí - Bohatová, Vladimíra
Konkurence ve výzkumu a vývoji ve světě velmi výrazně roste a řada vyspělých zemí na tuto skutečnost reaguje formulací nových strategií. Česká republika doposud žádný ucelený systém pro podporu a financování výzkumu a vývoje prozatím nemá.