Uvažujete o manželské, či předmanželské smlouvě? - Králíčková, Zdeňka, 1968-
Cílem tohoto příspěvku je seznámit čtenáře s možností uzavírání smluv mezi snoubenci, manžely, rozvádějícími se či již rozvedenými podle nyní platné právní úpravy. Právní úprava manželského majetkového práva prošla sice dosud již mnohými změnami, avšak ani dnes nelze říci, že by manželé, či snoubenci mohli uzavírat jakékoli smlouvy ohledně majetku a bydlení. Úplná smluvní volnost zde neexistuje, možnosti jsou v některých věcech omezené kogentními ustanoveními zejména občanského zákoníku.