Úskalí restrukturalizačních projektů a management změn - Kruliš, Jiří
V současnosti jsme svědky dynamického vývoje v oblasti restrukturalizačních metod. Rychlý rozvoj těchto metod je zejména po roce 1995 doprovázen určitým snižováním zájmu podniků o některé, dříve velmi populární, manažerské nástroje jako je např. reengineering nebo TQM. Příčiny neúspěšných aplikací těchto a jiných metod spočívají většinou v nedůsledném nebo neodborném zohledňování lidského činitele a jeho role v managementu změn.