Úprava elektronického podpisu v právním řádu ČR - Matejka, Ján, 1976-
Autor se odborně a podrobně zabývá elektronickým podpisováním, jeho právním zakotvením v příslušných normách a problémy, které nesporně s širším využíváním tohoto prostředku individuální identifikace vyvstanou, zejména v oblasti dokazování. Autor v závěru svého právního výkladu této široké a nové problematiky konstatuje, že elektronický podpis řadu běžných činností zefektivní, zejména s rozšiřujícím se užíváním elektronických médií (a to právě v případech, kdy je dosud vyžadována "papírová forma") - například i často uváděné předkládání daňových přiznání. Obecně však jde o mnohem širší škálu právních úkonů začínajících u spolehlivé komunikace a končících u uzavírání smluvních vztahů elektronickou cestou.