Úloha ústavního soudu při kontrole ústavnosti soudní činnosti - Klokočka, Vladimír, 1929-2009
Ústava ČR upravila systém vrcholných státních orgánů způsobem, který je svou koncepcí shodný s institucionálním vybavením jiných demokratických států. Ústavní soud je v systému těchto orgánů institucí dříve neobvyklou, svádějící mnohdy k mylným představám o jeho funkci a postavení jeho členů. Stať z pera prof. Klokočky je proto věnována právě odpovědi na otázku "co je Ústavní soud obecně a jaké má funkce a postavení v systému našich nejvyšších státních orgánů".