Úloha risk managementu pojišťoven v prevenci škod - Urbanová, Jana
Ke kvalifikovanému posouzení rizika každá pojišťovna zaměstnává profesní pracovníky v tomto odvětví a pro posouzení velkých rizik risk manažery (rizikové inženýry). Řada pojišťoven zaměstnává risk manažery specializované na různé oblasti rizika, jako je požár, povodně, zabezpečení proti odcizení apod. Risk manažer vypracovává podklady pro pojistnou smlouvu.