Účinky harmonizácie daní Slovenskej republiky a Európskej únie - Staněk, Peter, 1948-
V současnosti jsou vedeny rozsáhlé diskuse o pozitivech i negativech vstupu do Evropské unie. Jeden z významných aspektů těchto diskusí představuje i otázka účinků vstupu do EU na daňové systémy kandidátských zemí, v daném případě na daňový systém Slovenska.